MOMIFICACIÓN
O Club
de Ciencias desta semana levamos a cabo o experimento da salchicha momificada, unha maneira
moi visual de como un elemento tan común como o bicarbonato pode absorber tanta
auga dun alimento.
En primeiro lugar,
coma sempre, explicamos todo o proceso. Os materiais empregados: tuppers,
regras, báscula, bicarbonato, salchichas e rotulador; así coma os pasos para
levar a cabo o noso experimento.
Debido a que para
poder contemplar a salchicha perfectamente momificada, tivemos que poñela unha
semana antes aproximadamente en bicarbonato para que así este día puidesen velo
todo rematado.
En primeiro lugar,
medimos e pesamos a salchicha axudándonos da regra e da báscula. Anotamos os
datos na tapa do tupper, ademais dos nomes de cada parella (de dous en dous os
nenos facían unha ou dúas salchichas dependendo do tamaño de tupper e o espazo).
Unha vez pesada e
medida a nosa salchicha, introducímola en bicarbonato, cubrindo ben o tupper
onde a íamos gardar por mínimo unha semana.
Cando rematamos,
ensinámoslles a salchicha petrificada, e que lle pasara??
Despois dunha semana
encollera o seu tamaño!!
Incrible! Pero o
curiosos e que debido a que o bicarbonato de sodio é un composta con multitude
de funcións, unha delas e que absorbe a humidade, polo que neste caso absorbeu
toda la auga que contiña a salchicha.
👏👏👏👏👏👏👏
Comentarios
Publicar un comentario